اغلب ما در منازلمان وسایلی داریم که دارای روکش چوب از نوع طبیعی و یا روکش مصنوعی هستند. روکش چوب بنا به جنس و مواد ساخته شده به دو نوع، روکش چوب از نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. بهترین روکش چوب از نوع طبیعی روکش چوبی است که این نوع روکش چوب در صنعت کابینت، صنعت مبلمان، صنعت ساختمان و دیوار کوب و پارتیشن و … مورد استفاده قرار می گیرد. روکش  چوب از نوع طبیعی از ورقه های نازک چوب تهیه می شوند، این نوع روکش چوب بر روی چوب های نامرغوب و تخته های فیبر و نئوپان و در بعضی موارد بر روی ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرند. در اصل هدف اصلی از روکش چوب کردن صفحات و ورق ها ابتدا ایجاد دوام و مرحله بعد پوشش زیبا و چشم نواز برای جلب مشتری است، البته برای ایجاد جلوه بیشتر می توان از آستر روغنی بر روی روکش چوب از نوع طبیعی هم استفاده کرد.

روکش چوب طبیعی چیست

روکش چوب از نوع طبیعی بیشتر از درختان برگ پهن تولید می شوند. اینگونه از درختان در چوب خود نقوش زیبایی دارند، در ضمن تنوع رنگ چوب در این درختان زیاد است. البته از درختان برگ سوزنی هم روکش چوب تهیه می شود، اما این نوع روکش چوب بسیار کم مصرف و کاربرد هستند. روکش چوب از نوع طبیعی معمولا به دو روش تهیه می شود یک روش لوله بری و روش دیگر اسلایسر یا همان کاردی است، البته انواع معرق هم جزء روکش های اره ای محسوب می شوند. روکش چوب از نوع طبیعی درست است که بسیار زیبا هستند اما مثل هر متریالی معایبی دارند. روکش چوب از نوع طبیعی در برابر رطوبت و دمای زیاد و همچنین مواد شیمیایی فاقد مقاومت هستند، این نوع روکش چوب مناسب برای رطوبت 40 تا 85 درصد است. شما می توانید برای کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر در مورد روکش چوب از نوع طبیعی با کارشناسان ما در دفتر فروش تماس بگیرید تا آنها شما را در انتخاب روکش چوب با کیفیت راهنمایی کنند.

روکش مصنوعی

روکش های مصنوعی معمولا از جنس کاغذ یا پی وی سی هستند. این نوع روکش های مصنوعی دارای تنوع رنگ و طرح زیادی هستند. روکش های مصنوعی برای پوشش روی نئوپان، تخته فیبر، تخته لایی و ام دی اف و … مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به کیفیت بالا و مقاومت این نوع روکش ها در برابر رطوبت و دمای بالا امروزه استفاده از این نوع روکش بسیار متداول است. ما سعی می کنیم انواع روکش مصنوعی را به شما عزیزان معرفی کنیم و کاربردها و ویژگی های آنها را برای شما بیان کنیم.

روکش های کاغذی (لترون)

این نوع روکش مصنوعی از کاغذ و یا همان مواد سلولزی تهیه می شود، روکش های کاغذی به صورت ساده یا طرح دار در تنوع رنگ زیاد عرضه می شوند به این روکش های کاغذی لترون می گویند. روکش های کاغذی یا لترون بیشتر بر روی سطوح و یا صفحات چوبی فشرده و انواع چوب مصنوعی و کابینت مورد استفاده قرار می گیرد. وزن تمام شده این روکش کاغذی پس از آغشته شده به رزین حداکثر 300 گرم بر متر مربع است. قیمت روکش های کاغذی یا لترون بسیار ارزان است برای همین در صنعت مبلمان و لوازم ارزان قیمت مورد استفاده قرار می گیرد. روکش های کاغذی یا لترون در برابر رطوبت و دمای بالا و خط و خش و خراشیدگی فاقد مقاومت هستند.

روکش های ترموپلاستیک

روکش های ترموپلاستیک شامل روکش های پی وی سی و اکریلیک می شوند. این نوع روکش مصنوعی در برابر رطوبت و دمای بالا بسیار مقاوم است در ضمن قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد. این نوع روکش مصنوعی برای جاهایی که اختلاف عمق وجود دارد و یا فرورفتگی دارند مناسب است.

روکش های پی وی سی

روکش های پی وی سی دارای تنوع بالایی در طرح و رنگ هستند. این نوع روکش مصنوعی دارای مزایا و ویژگی های زیادی است. روکش پی وی سی دارای انعطاف پذیری و شکل پذیری بالایی است، قابلیت برشکاری و ابزار خوری بالایی دارد و می توان به راحتی نفوش و اشکال و طرح مورد نظر مشتری را روی آن اجرا کرد. در ضمن این روکش مصنوعی در برابر رطوبت بسیار مقاوم است برای همین پوشش مناسبی بر روی ممبران است. اما این متریال با ارزش معایبی هم دارد مثل اینکه در برابر دمای بالا و عوامل مکانیکی و مواد شیمیایی فاقد مقاومت است.

روکش اکریلیک

روکش اکریلیک نسبت به روکش پی وی سی دارای ویژگی های بیشتری است. این نوع روکش مصنوعی دارای قابلیت فرم پذیری و انعطاف است. دمای بالا را روکش اکریلیکی تحمل می کند و نسبت به ضربه مقاوم است. این روکش مصنوعی دارای تنوع رنگ زیادی است و قابلیت تعمیر دارد تنها عیب این متریال با ارزش قیمت گران آن است.

روکش لمینت

روکش های لمینت دارای دو نوع هستند، نوع اول hpl نوع دوم  cpl است. لمینت hpl تحت فشار زیاد تولید می شود این نوع روکش مصنوعی در برابر رطوبت و دمای بالا و مواد شیمیایی و شوینده ها مقاوم است. معایب این نوع روکش مصنوعی شکنندگی و قیمت گران آن است، این نوع روکش فاقد انعطاف است. اما روکش cpl دارای انعطاف پذیری بیشتری نسبت به روکش hpl است این تنها تفاوت بین این دو نوع روکش است از لحاظ ویژگی مثل هم هستند. کاربردهای روکش لمینت در رویه کابینت و صنعت مبلمان و لوازم بیمارستانی و آزمایشگاهی و… است. این روکش مصنوعی در صنایع گوناگون بسیار پرکاربرد است.

روکش ملامینه

روکش ملامینه نوعی روکش کاغذی است که دارای اندازه ها و طرح های گوناگون است. این روکش مصنوعی که به وسیله چسب و تحت فشار پرس و حرارت روی ورق ام دی اف و یا نئوپان چسبانده می شود در ساخت کابینت و صفحه کابینت بیشترین کاربرد را دارد. روکش های ملامینه در برابر رطوبت و حرارت و سایش مقاومند. این نوع روکش مصنوعی بعد از روکش چوب از نوع طبیعی و کاغذی و لمینت و پی وی سی بیشترین مورد استفاده را دارند.

از نظر قیمت و تنوع جنس و همچنین کیفیت روکش می توان روکش ها را به ترتیب زیر طبقه بندی کرد:

  • روکش لمینت
  • روکش ملامینه
  • روکش کاغذی
  • روکش پی وی سی

قیمت روکش چوب

برای کسب اطلاعات بیشتر در ضمینه روکش چوب از نوع طبیعی و روکش های مصنوعی می توانید با دفتر فروش ما تماس حاصل فرمایید تا مشاوران و کارشناسان ما شما عزیزان را در ضمینه انواع روکش چوب از نوع  طبیعی و مصنوعی راهنمایی کنند، منتظر تماس شما عزیزان هستیم.